Home

Kosmopolis Rotterdam wordt wegbezuinigd door de Gemeenteraad ondanks een positief advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en een toewijzing van € 500.000,-  subsidie in het Cultuurplan van wethouder Laan.

Kosmopolis Rotterdam laat, vanuit haar kantoor aan het Afrikaanderplein weten, dat zij deze beslissing volstrekt niet van deze tijd vindt. Rotterdam is binnen enkele jaren de eerste stad in Nederland waarvan meer dan 50 % van de bewoners een cultureel diverse achtergrond heeft. In Rotterdam is Kosmopolis de belangrijkste cultuurinstelling op dit gebied. Zij organiseren talloze activiteiten die kunst, cultuur en diversiteit inzetten als een krachtige hulpmotor van wijkontwikkeling. Samen met kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers en buurtbewoners, maakt Kosmopolis cultuurproducten over actueel samen leven in Rotterdam. Vooral Rotterdam Zuid heeft meer dan ooit behoefte aan de verbetering en versterking van de sociale kwaliteit van het gebied. Daarom richten zij zich steeds meer op Rotterdam Zuid, en met succes, zo blijkt uit de groeiende inhoudelijke en financiële samenwerking met Hart van Zuid.

Bovendien kondigt het nieuwe regeerakkoord aan de Code culturele diversiteit te zullen hanteren. Met het doel diversiteit structureel in gesubsidieerde culturele instellingen te verankeren. Kosmopolis is hierbij een bron van kennis, ervaring en inspiratie. In de afgelopen zes jaar heeft Kosmopolis een stevige reputatie opgebouwd in de wijken, de stad, landelijk en internationaal. Desondanks wil de gemeenteraad al het geld bij Kosmopolis weghalen voor Jeugdtheater Hofplein, waarvan de RRKC nu juist op inhoudelijke gronden het budget wilde halveren. Wat precies de argumenten zijn om Kosmopolis tot 0 te korten is niet duidelijk.

Kosmopolis is een belangrijke culturele pijler voor Rotterdam Zuid en dus voor Vrijstaat AFRI! Wij wensen het Kosmopolisteam veel sterkte toe en hopen dat het tij nog kan worden gekeerd. Meer info over Kosmopolis hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s