Home

Wijkwaardenhuis

Sinds 2008 maakt Freehouse in de Rotterdamse Afrikaanderwijk de in de wijk aanwezige kwaliteiten zichtbaar. Zo werd met De Markt van Morgen getoond hoe de bekende Afrikaandermarkt verder verbeterd kan worden en het Wijkatelier op Zuid en de Wijkkeuken van Zuid laten zien welke talenten er zijn op het gebied van textielproductie en koken.

Om de kracht van de wijk een nog breder podium te geven is het Wijkwaardenhuis opgezet. Een nieuw platform rondom de waarden en wat de kracht en noodzaak van locale productie direct tastbaar maakt. Het toont het beste wat de Afrikaanderwijk te bieden heeft. Dat wat de wijk zelf van waarde vindt. Het is een plek voor nieuwe samenwerkingsvormen en een ontmoetingspunt voor gedreven bewoners, ondernemers, makers, klanten, opdrachtgevers. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan het opzetten van een wijk co-op om tot een meer inclusieve ontwikkeling van het gebied te komen.

Het interieur van het voormalige gemaal (wat direct naast de markt ligt) krijgt door het internationale collectief Exzyst, in samenwerking met de Bende en de Wijkschool Feijenoord, een spectaculaire make-over. Het biedt ruimte om producten en diensten te testen en te demonstreren, het kan omgebouwd worden tot een podium voor presentatie en discussie, maar ook tot een catwalk om de nieuwste mode te showen. Het Wijkwaardenhuis is een informatiepunt en een plek voor debat en kennisuitwisseling. Je kunt er ook de smaakvolle gerechten en producten uit de wijk en van de Afrikaandermarkt proeven.

Opening vrijdag 22 maart
Het Wijkwaardenhuis wordt op vrijdag 22 maart feestelijk geopend. De officiële opening is om 16.00 en vanaf 17.00 tot 21.00 vinden er allerlei presentaties en demonstraties plaats. Bezoekers krijgen er een voorproefje van alles wat er komende maanden in het Wijkwaardenhuis te zien en te doen is.

Wijkwaardenhuis
Pretorialaan 141
3072 EL, Rotterdam

Reguliere openingstijden:
Dinsdag en woensdag 11.00 – 19.00 uur
Donderdag t/m zaterdag 11.00 – 21.00 uur

Programma:
Kijk voor het actuele programma vanaf 22 maart op www.freehouse.nl of volg Stichting Freehouse op Facebook.

———————————————————————————————————————
Het Wijkwaardenhuis is een initiatief van Stichting Freehouse ontwikkeld met CAL-XL en Kosmopolis Rotterdam en in samenwerking met o.a. Stichting Afri, de Bende, Big Five (Freehouse, DE PLAYER, RAAF, Sensational Mix, Uitgeverij Douane ism Stichting Zuidzijde), de Botanische Tuin Afrikaanderwijk, DAMAGE Playground, DOE-NL, Exyst, Granny’s Finest, Hogeschool Rotterdam – kenniscentrum Creating 010, KOP, Labyrinth Onderzoek & Advies, Laurens, ondernemersvereniging en ondernemers Afrikaanderwijk, Stichting Pameijer, Re-Newed, Sonor Opbouwerk, Ster op Zuid, Superuse Studios, Theehuis Afrikaanderpark, Stichting Treehouse, Valente Epresso, Wijkatelier op Zuid, Wijkkeuken van Zuid, Wijkschool Feijenoord, Stichting Zuidzijde.

One thought on “Wijkwaardenhuis opent in AFRI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s